Lorlando

Download PDF

Typology: red

Classification: IGT (Indicazione Geografica Tipica) Terre Siciliane

Grapes: Nero d’Avola 100%


Production area: Mazara del Vallo (TP), northwestern Sicily (Italy)


Soil type:  medium texture soil rich of stones and pebbles with a good mineral endowment

Altitude: 100/150 meters a.s.l.


Viticulture: spurred cordon system with a medium-high plant density (5000 plants/ha).


Climate: insular-mediterranean with mild winters and breezy summers.


Harvest period: From the mid to the end of August. depending each year on the ripening of grapes.


Vinification: soft pressing and destemming from 10 up to 15 days, depending on the vintage. The extraction takes place through traditional pumpings. Fermentation temperature 26°C

Ageing: after malolactic fermentation 3/4 months in stainless steel tanks, then in bottle for other 3/4 months


Alcohol content: 13,5%

TASTING NOTES


  • Visual: intense ruby red with purple hues
  • Olfactory: intense aromas of ripe red fruit
  • Taste: good balance with soft tannins

Pairing: excellent with medium-aged cheesee and roasted meat with potatoes


Serving Temperature: 17°/18° C

Utilizzando il sito, accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra. maggiori informazioni

Questo sito utilizza i cookie per fornire la migliore esperienza di navigazione possibile. Continuando a utilizzare questo sito senza modificare le impostazioni dei cookie o cliccando su "Accetta" permetti il loro utilizzo.

Chiudi